Vad är Krav Maga?

Krav Maga kännetecknas av att det är enkelt, naturligt och effektivt och betraktas som nutidens mest effektiva och lösningsorienterade självförsvarsystem.
Krav Maga är utvecklat i Israel av Imi Lichtenfeld under realistiska former och i skarpa situationer. Detta betyder att det inte finns något hokus pokus – bara självförsvar.

De lösningar som finns i Krav Maga blir hela tiden testade, ändrade och förbättrade så att de matchar de hot och angrepp som är mest aktuella idag. Systemet används av många professionella, myndigheter och institutioner.

Genom träning lär Krav Maga utövaren att uppfatta och reagera på en potentiellt farlig situation och därmed ha kontroll på sig själv, sina motståndare och sin omgivning.

Krav Maga passar alla, oavsett ålder och kön, och alla tekniker kan utföras utan större hänsyn till kläder, skor eller andra saker som utövaren kan tänkas bära. På samma sätt har miljön ingen större betydelse för vilken teknik som används.

Krav Maga förbereder utövaren på alla tänkbara scenarion, och lär denne att dra nytta av omgivningen. Mental beredskap, konflikthantering och hantering av situationer med hög stressnivå tränas i stor utsträckning då dessa element är essentiella för att kunskaperna ska fungera i verkligheten.

Några få referenser från andra länder:
Israels Militär (I.D.F), polisen i bland annat Israel, USA, Storbritannien, FBI, CIA, US Coast Guard, polisen i Finland och Sverige, Finska Fallskärmsjägarna, Finsk militärpolis, DEA (Drug Enforcement Agency), Serbian Counter Terror units med flera.

**Vi tar starkt avstånd från droger och är du dömd för våldsbrott eller brott med sexuell karaktär, är det inte aktuellt med träning hos oss.**

Ord från oss som tränar...

PATRÍCIA ROBINSSON 35 ÅR

Allt började med att jag läste en annons i tidningen om att Krav Maga startar upp i Halmstad 2012. Jag bestämde mig direkt för att jag ville prova på detta då det både var lätt för alla oavsett träningsbakgrund att lära sig samt ett verklighetstroget och effektivt självförsvarssystem. Efter första provträningen hade jag fastnat och nu nästan 8 år senare tränar jag fortfarande. Det bästa med träningen, förutom att det är väldigt roligt och varierande, är att man lär sig så länge man tränar och att det finns alltid något man kan bli bättre på och förbättra hos sig själv. Man lär sig att hantera olika typer av människor och situationer i en trygg miljö för att förbereda sig för eventuella framtida händelser. Det är alltid bra att ha en bra grund att utgå ifrån om man någonsin skulle behöva det. Man blir en ninja helt enkelt.

MARKUS IDOFFSSON 23 ÅR

 Sen jag började med Krav Maga har jag blivit mer självsäker. Det är en rolig träningsform som blandar både teknik och kondition. Nu har jag en bättre förmåga att kunna skydda mig själv och mina vänner ifall det skulle uppstå en hotfull situation.

ULRIKA CRONVALL 48 år

Min första kontakt med Krav Maga fick jag när jag gick på "prova på" dagar tillsammans med en kompis som redan utövade denna träningsform. Vid de första träningstillfällena kände jag faktiskt ett visst obehag, då jag aldrig hade provat på kampsport tidigare. Samtidigt så väckte det en stor nyfikenhet inom mig och jag bestämde mig för att ge det en chans. Detta är jag glad för idag, obehagskänslorna försvann snabbt och jag blev istället frälst i denna träningsform. Krav Maga ger mig allsidig träning och jag lär mig att försvara mig om jag skulle råka ut för något.

LARS STRÖMBERG 62 år

Den ultimata träningsformen för alla, oavsett ålder och kön. Styrka, smidighet och teknik. Allt tränas ihop och bildar grunden för ett realistiskt självförsvar. Svårslaget.

OLA VON BLADH 36 år

Jag tränar Krav Maga för att det får mig att må bra i kropp och själ! Själv har jag diagnoserna Adhd och dysleksi, vilket kan få mig att vara rastlös, svänga i humöret och vara tankspridd etc. När jag tränar med min "familj" så får det mig att släppa allt som finns i huvudet och jag får utlopp för min överskott energi. Har provat på en del kampsporter innan men gemensamheten som finns i den här klubben hittar man inte på många ställen. Rekommenderar alla att prova!

MIKAEL KAPP 50 år

Jag har i flera omgångar varit aktiv i olika former av träning beroende på arbetsliv och/eller familjeliv vilket har gjort att jag hunnit testa en rad olika idrotter de senaste åren. Det har varit allt från egen träning såsom löpning och övningar hemma till många varianter av mer eller mindre organiserad idrott men jag har aldrig hittat "riktigt rätt". Min första kontakt med Krav Maga var helt och hållet en slump som dock visade sig vara helt rätt för mig men...jag hade mina tvivel. Kan man verkligen börja med kampsport/självförsvar vid 46 års ålder? ABSOLUT! Jag har inte ångrat det en sekund! Träningen ger mig väldigt mycket på flera olika plan och det finns alla möjligheter att träna väldigt aktivt eller på en anpassad nivå. Krav Maga är en mycket allsidig träningsform både för kroppen och sinnet där man får möjlighet att utmana sig själv och stegvis se sin utveckling. Den härliga blandning av människor som tränar i vår klubb består av både kvinnor och män i alla åldrar från olika platser vilket gör att vi har en ödmjuk och prestigelös stämning både före och efter passen.

ANNA DE PEDIS 37 ÅR

Jag började träna krav maga för att öka min självkänsla, få kunskap om självskydd då samhället blir tuffare och inte minst våldet mot kvinnor. Man kan aldrig veta när och var man kan behöva skydda/försvara sig själv eller någon annan. Flera incidenter i Halmstad fick mig att ta kontakt med en kompis som är polis, han sa, utan tvekan Krav Maga. Det är tuff och rolig träning som ökat min fysiska förmåga samtidigt som jag lärt mig väldigt nyttiga o användbara knep. Allt detta i en avslappnad miljö med goa människor.

www.kravmagahalmstad.se